Ръководството на френската футболна федерация реши да не изплаща премии за участието в Евро 2012 на четирима национали. Грешниците са Самир Насри, Хатем Бен Арфа, Жереми Менез и Ян М'Вила. Причина за санкцията е лошото им поведение по време на европейското първенство в Полша и Украйна.

Преди седмица халфът на Манчестър Сити Самир Насри получи наказание от три мача от дисциплинарната комисия към френската федерация. Насри влезе в словесна война с пресата и обиди журналист след отпадането на тима от Евро 2012 и ще понесе санкция да не играе в следващите три срещи на "петлите".  Жереми Менес отделно от това получи една среща наказание. Крилото на Пари Сен Жермен постави под съмнение капитанските качества на Юго Лорис и обиди съдията по време на четвъртфинала с Испания.
 
Срамно бе и поведението на Хатем Бен Арфа и Ян М'Вила. Първият се скара със селекционера Лоран Блан след загубата с 0:2 от Швеция, а М'Вила не се ръкува със селекционера, след като бе сменен, както и не поздрави влизащия вместо него Оливие Жиру.