Барселона претърпя тежка загуба с 0:3 от Еспаньол и за пета поредна година не успя да спечели турнира за Купата на Каталуния.

Френският талант Тиеви Бифума разплака каталунците, вкарвайки и трите попадения в мрежата на Ойер. 19-годишният голаджия, който има едва 2 мача за мъжкия отбор на Еспаньол, беше точен в 51-ата, 54-ата и 77-ата минути.

Наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола не използва нито един играч от първия си състав, предвид предстоящия в неделя важен сблъсък с Реал (Мадрид) за Суперкупата на Испания.

Срещу Еспаньол за каталунците играха юноши, които разочароваха и логично загубиха. Младата селекция на Барселона успя да се противопостави на съперника си само до почивката, след което през втората част паднаха три гола в мрежата им. И за "папагалчетата" не играха титулярите, но сензацията Тиеви Бифума блесна с хеттрик и отчая колегите си от Барселона.

В 51-ата френският талант откри с технично изпълнение с левия крак от малък ъгъл, а малко по-късно удвои, след като преодоля двама бранители и отново прати кълбото в мрежата на Ойер. Крайното 3:0 Тиеви оформи в 77-ата минута, когато сам отне топката от футболист на съперника, напредна през центъра на отбраната и вкара с десния крак - 3:0.

БАРСЕЛОНА - ЕСПАНЬОЛ 0:3
0:1 Тиеви (51), 0:2 Тиеви (54), 0:3 Тиеви (77)

Съставът на Барселона: Ойер, Росел, Серхи Гомес, Армандо, Грималдо, Густаво, Еспиноза, Рафиня, Саул, Куенка, Делофеу