Президентът на Бордо Жан-Луи Трио изрази подкрепата си към останалите босове на клубове от френската Лига 1, които заплашиха да бойкотират мачовете с Монако през следващия сезон.
 
“Монегаските” са пред завръщане във френския елит след две години отсъствие. Споразумение от 19 век позволява на чуждестранните играчи на Монако да не дължат данъци във Франция, което позволява на тима от княжеството да има привилегирован финансов статус.
 
През този сезон Френската футболна лига взе решение, че от следващия шампионат всички клубове, състезаващи се в Лига 1, трябва да са базирани на територията на Франция заради данъчното законодателство на страната.
 
Монако обаче недоволства от тази разпоредба. От клуба дори обявиха, че футболната лига ги изнудва за такса от 200 милиона евро, която ще им позволи да останат в Монако и да има данъчни облекчения за футболистите.
 
Президентите на останалите клубове обаче обявиха, че ще бойкотират мачовете си с Монако, ако клубът остане базиран в княжеството и продължи да има специални облаги.
 
“Трябва да се предприеме нещо крайно. Бойкотът е правилна мярка. Така Монако ще стане за смях. Ще бъде единственият шампион в света със 114 точки, който е спечелил всичките си мачове с 3:0 и завършва с голова разлика 114:0”, заяви Трио пред радио RMC.