Френските клубове се отказаха засега от планираната стачка в периода от 29 ноември до 2 декември, съобщи в. “Екип”. Представители на Лига 1 подновиха преговорите с правителството на страната. Шефът на обединението на професионалните клубове Жан-Пиер Лувел обаче отбеляза, че става дума не за отмяна, а за отлагане на протестите.

Както е известно, във Франция обявиха стачна готовност в знак на протест срещу предложения от правителството т. нар. „супер данък“.
Според условията на този налог всички служители на компании, включително и на футболните клубове, трябва да платят 75% данък върху заплатата си, ако тя превишава 1 милион евро.

Всички професионални клубове в страната обявиха, че ще излязат в ефективна стачка и няма да играят мачове в периода от 29 ноември до 2 декември. Те се надяват този данък да отпадне.

От новия налог ще бъдат засегнати особено силно големи клубове. Те имат много скъпоплатени звезди, които може да поискат да напуснат Франция, ако предложението на правителството влезе в сила в началото на следващата година.