Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън изрази мнение, че испанецът  Рафаел Бенитес има огромен късмет да замени италианеца Роберто Ди Матео в Челси точно в този момент.
 
„Рафаел Бенитес е голям късметлия. В своята автобиография за две седмици той може да запише два трофея от Световното клубно първенство, без да е направил каквото и да било за изграждането на отборите”, коментира Фъргюсън.
 
Както е известно Бенитес спечели с Интер Световното клубно първенство бързо след като замени Жозе Моуриньо в края на 2009 година. Сега испанецът получава същия шанс в Челси – настоящият европейски клубен шампион.
 
„Всеки съчувства на Ди Матео и с право. Невероятно е, че той спечели ФА Къп и Шампионската лига, но въпреки това загуби работата си”, допълни се шотландският специалист.
 
Сър Алекс подкрепи и рефера Марк Клатенбърг, който беше оневинен по обвиненията, че е обидил на расистка основа Джон Оби Микел.
 
„И преди не вярвах на това. Жалкото за Марк е, че той бе държан в напрежение в последните няколко седмици. Всички футболни хора сега се радват за него, освен Челси”, завърши 70-годишният наставник на „червените дяволи”.