Португалецът Луиш Нани със сигурност няма да се задържи дълго в Манчестър Юнайтед. Той бе набеден за основен виновник за отпадането от турнира за купата на Лигата и мениджърът Сър Алекс Фъргюсън е категоричен, че няма да му предложи нов договор.

Нани сбърка фатално в добавеното време на мача с Челси (4:5), като позволи на "сините" да организират атаката, от която се добраха до дузпата и изравниха резултата до 3:3. Това вбеси Фъргюсън, който още снощи е дал “зелена светлина” да търсят нов отбор на португалеца. Сегашният му договор изтича през 2014 година, но от Юнайтед ще се опитат да го продадат през зимата.

Крилото е имал тежък разговор с мениджъра си сър Алекс. В резултат двамата вече почти не си говорят, като португалецът е с последно предупреждение за изгонване от клуба. Нани пък споделил пред приятели, че шансът за помирение между двамата е много малък и чувства, че не му остава много време на „Олд Трафорд“.

Проблемите за бързака започнаха още от края на миналия сезон, когато той не успя да се договори с ръководството на нов договор. Настоящият му контракт изтича през юни 2013 година, като това може да принуди английския гранд да се огледа за евентуален купувач.

Близък до клуба източник пък сподели, че в съблекалнята са се изрекли и някои по-остри неща.„Имаше спор между Нани и Фъргюсън след мача. Алекс  му каза, че да загуби по такъв начин топката, е аматьорско и никой велик играч не би си позволил такова нещо. Освен това Нани е предупреден, че ако още веднъж направи подобно нещо, е вън от клуба“, заяви той.