Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън засипа с похвали Рафаел да Силва. Шотландският ветеран обяви, че талантливият бразилец се превръща в играч от световна класа.

„Той се развива и учи много бързо. Рафаел има всички качества да стане страхотен играч. Той е надарен с ентусиазъм, умения и скорост. Имаше огромно желание да се докаже, но понякога прегаряше. Постепенно преодоляхме това и в събота срещу Сток Сити той беше най-добрият”, коментира Фъргюсън.

Той има проблеми в защита, след контузиите на Фил Джоунс и Крис Смолинг. Рафаел остава единствената опция на Фърги за десен бек, като понякога в тази роля влиза и Антонио Валенсия. Феновете на Манчестър Юнайтед също признаха прогреса в играта на бразилеца, след като го избраха за играч №1 на месец септември. За десния бек гласуваха почти половината от привържениците - 48%, а непосредствено зад него в подреждането е Пол Скоулс с 44%. Майкъл Карик и Рио Фърдинанд си разпределят оставащата част от вота.

Изненадващо отсъства името на Робин ван Перси, който стартира миналия месец с хеттрик срещу Саутхемптън. Рафаел получава наградата за първи път в кариерата си.