Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън изрече неочакван комплимент към Димитър Бербатов. Съра не спести похвалите си към българина. “Бербатов ли? Най-хубавото в него беше изящният пас. От ерата на Ерик Кантона не сме имали толкова добър”, призна иначе суровият и пестелив на хвалебствия шотландец.

Според сър Алекс обаче подобен на гениалния французин е и друг негов играч - Робин ван Перси. Холандецът също приличал на Крал Ерик.

Любопитно е, че само преди два дни сайт на Острова сравни Бербатов с легендата на Арсенал Тиери Анри. Спортното издание tribalfootball определи двамата като “мързеливи и незаинтересовани на моменти, но много умни и интелигентни в действителност”.

"Анри няма нужда да бъде най-бързият играч на терена, тъй като е най-умният. Той е футболист, който много прилича на Димитър Бербатов, защото може да се прояви като мързеливец и неизантересован на моменти. Но той е кобра, която пази енергията си и чака правилния момент, за да се отприщи, и използва неговото елегантно докосване на топката. Това е нещото, което прави Анри такава звезда - докосването му. Но какво да кажем за физическата му природа? Той е толкова смъртоносен, че има статуя край "Емирейтс". Нещо, което повечето легенди трябва да чакат с години след края на кариерата си. Тиери е господар на бедствието", написа изданието.