Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън изрази разочарование от факта, че "червените дяволи" са ставали едва два пъти европейски клубен шампион по време на 26-годишния му престой на "Олд Трафорд". В своята история клубът има три трофея от Шампионската лига (КЕШ), а Фърги е на мнение, че е заслужавал поне още веднъж да стигне до отличието. Мечтата на шотландеца в това отношение е дори да изравни големия съперник на Манчестър Юнайтед - Ливърпул, който е петкратен европейски шампион.

"Мисля, че от гледна точка на историята на нашия клуб трябваше да имаме поне още един евротрофей, така че аз искам да спечелим Шампионската лига отново и да се опитаме да изравним постижението на най-големия ни съперник Ливърпул или на Байерн (Мюнхен) и Аякс. Мисля, че Милан и Реал (Мадрид) са далеч напред от останалите по отношение на тези успехи. Истински съм разочарован, когато се замисля за това колко възможности имахме да стигнем до трофея, но човек не трябва да бъде лаком. В кариерата си спечелих два пъти Шампионската лига и веднъж КНК, така че съм горд с тези постижения", коментира Сър Алекс.

"Реал и Барселона си остават фаворити за отличието и през този сезон, но аз мисля, че английските тимове също се справят добре", каза още Фъргюсън след снощната победа с 3:1 като гост на Брага. Успехът предсрочно гарантира на Манчестър Юнайтед класирането на 1/8-финалите в Шампионската лига.