Мениджърът на Манчестър Юнайтед направи остро изказване по адрес на капитана на Суонзи Ашли Уилямс и призова за сериозно наказание. Защитникът изрита с топката в главата Робин ван Перси, докато холандецът беше паднал на земята. Това се случи в 75-ата минута при равенството 1:1 между двата отбора. Нападателят побесня и потърси саморазправа с играча на домакините. Бързата намеса на останалите футболисти обаче предотврати сбиване.

"Днес беше от онези дни, в които съдията не е на наша страна. Той просто се представи под всякаква критика. Знам, че е млад, но съм разстроен от работата му. Той ясно видя какво се случи в момента с Ван Перси.

Уилямс можеше да го убие. Мисля, че от ФА са длъжни да разгледат случая, въпреки че играчът на Суонзи получи жълт картон. Трябва да бъде наказан за дълго време. Това беше едно от най-опасните неща във футбола, които не бях виждал дълго време. Вратът на Робин можеше да бъде счупен, действието му беше умишлено. Всичко стана пред очите на съдията, при вече подаден сигнал и спряла игра. Наистина можеше да убие нашия футболист", коментира Фъргюсън.