Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън се изказа много ласкаво за треньора на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо. Преди години двамата водеха сериозна борба помежду си, докато Специалния бе начело на Челси. Сега обаче взаимната симпатия явно доминира.

“Жозе може да води всеки отбор в света. Той е уникален. Преди да се появи, бях убеден, че не можеш да си успешен треньор без да си играл футбол. Но Жозе опроверга това. Той е изключително силна личност, с което компенсира липсата на опит като футболист”, коментира Фъргюсън.

Той разкри и първите си впечатления от Моуриньо.

“Когато дойде в Челси, той обяви пред играчите “Аз съм Специалния, аз не губя мачове!” Помислих си: Исусе, този е едно надуто копеле. Та той беше млад човек, който за първи път стъпва в Англия, а се изживява като Специалния!? Но това вдъхна увереност на всичките му играчи, че ще могат да спечелят първенството”, продължи още сър Алекс.

Мениджърът на Юнайтед призна, че в момента двамата много се забавляват при срещите им.

“Когато е идвал при мен, съвсем спокойно се шегува със самия себе си, това му харесвам. Аз също си правя майтапи с него и той умира от смях. Не мисля, че го притеснява да има противоречив имидж. Той знае, че в крайна сметка важни са резултатите“, завърши Фъргюсън.