Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън захапа здраво колегата си от Челси Рафаел Бенитес. Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя, а освен това специалистите имат закачки още от времето, когато испанецът водеше Ливърпул.

“Бенитес върши добра работа, но основно е воден от мисълта за автобиграфията си. Той е опиянен от възможността да добави купата на УЕФА с Челси във визитката си. Май мисли само за това”, обяви Фъргюсън.

Повод за изказването му стана оплакването на Бенитес, че сър Алекс не го е поздравил, когато е разузнавал Манчестър Юнайтед.

“Дори не го видях на "Олд Трафорд". Не знам защо направи такъв проблем от това. На "Стамфорд Бридж" си стиснахме ръцете преди и след мача. За мен няма проблем. Правим това винаги, това е част от английската култура. След края на двубоя винаги си стискаме ръцете, а двата щаба се събираме в офисът ми. Понякога виждаш даден мениджър два пъти в годината, когато играете един срещу друг, затова тази възможност да прекараме половин час заедно е много важна. Може да дискутираш работата си и други въпроси", допълни Фъргюсън.
Бенитес обаче не прие обяснението му и на свой ред се хвърли в нови нападки.

”Юнайтед стана шампион, но не съм убеден, че отборът е по-добър от Манчестър Сити. Не съм убеден, че е по-добър и от Челси. Просто бяха по-постоянни. Бъде сигурни, че няма да пием по чаша вино със Фъргюсън, защото аз не пия вино", коментира Бенитес и призна, че знае, че сър Алекс не го харесва.