Английският Фулъм се обяви за отлагане на полуфиналния си мач от Лига Европа срещу Хамбургер в четвъртък заради затрудненото придвижване. Трудностите са породени от изригналия в Исландия вулкан, който парализира полетите в Европа.

Мениджърът на “котиджърс” Рой Ходжсън обяви, че неговият тим ще бъде неравнопоставен на противника, ако не може да лети до Хамбург. Специалистът заяви, че е по-добре двубоят да бъде отложен. Ходжсън нескри и фактът, че феновете на тима няма да могат да стигнат до Германия за мача.

“Ще бъде загуба ако не можем да летим. Основен проблем е намирането на алтернативен начин за придвижване. Билетите за влаковете са разпродадени и не можем да си осигурим за по-ранен железопътен превоз от понеделник следобед. Това обаче е прекалено късно. Най-доброто решение е да се отложи мача с една седмица. Това ще бъде добре и за нашите фенове”, заяви мениджърът на Фулъм.

Английското издание “Дейли Телеграф” предлага и алтернативните варианти за пътуване от Лондон до Хамбург

По море: Ако има ферибот. От Харуич до Есберг за 18 часа, а след това 272 км със супопътен транспорт до Хамбург. Време на пътуване: около 23 часа

С влак: Тръгване в 7:30 сутринта от Сейнт Панкрас чрез влак “Евростар” или Интер-сити експрес с възможност за размърдване на пътниците в Брюксел и Кьолн. Пристигане в 6:12 вечерта. Време на пътуване: около 13 часа

По шосе: Близо 1000 км пътуване от Лондон до Хамбург през тунела под Ламанша. Време на пътуване: около 10 часа