Вратарят на националния отбор на България Николай Михайлов е бил пред трансфер във Фулъм, където са Димитър Бербатов и Станислав Манолев. Английският клуб е имал намерение да вземе Михайлов през януарския трансферен прозорец, тъй като има нужда от качествен конкурент на 40-годишния ветеран Марк Шварцер.
 
Мениджърът на “котиджърс” Мартин Йол е избирал между българския вратар на Твенте и Маартен Стекеленбург от Рома. В крайна сметка холандският специалист е предпочел своя сънародник, но пък трансферът на Стекеленбург така и не се състоя.
 
Твенте от своя страна е бил готов с вариант за заместник на Николай Михайлов – Еурельо Гомес от Тотнъм. Бразилецът има опит в холандското първенство с ПСВ Айндховен. Тъй като Михайлов не отиде във Фулъм, Гомес не се върна в Ередивизи, е премина под наем в германския Хофентхайм.
 
Според информациите от Холандия Фулъм ще продължи да следи Николай Михайлов и през пролетта. Българският национал има договор с Твенте за още един сезон, но към него непрекъснато има интерес от различни отбори. Най-сериозен е той от страна на италианските клубове.