Българският талант Андрей Гълъбинов направи фурор за Купата на Италия. Синът на бившия национал по волейбол Асен Гълъбинов вкара головете за победата на Лумезане с 2:0 срещу Помеция в мач от първия кръг на турнира. Така 21-годишният реализатор класира третодивизионния тим напред за Купата на Италия.

Гълъбинов излезе титуляр за Лумезане и остана на терена до последния съдийски сигнал. Талантът заби попаденията във вратата на Помеция в 60-ата и 71-ата минути.

Българският нападател е играл в Италия още за Кастеларанo, Болоня, Джулианова и Джакомензе.

Младият голмайстор впечатлява с мощната си физика. Висок е 190 сантиметра и тежи 82 килограма.

Баща му Асен Гълъбинов е бивш волейболен национал. Майката Паулина Филипова също е бивша състезателка по волейбол. Младежът наследява любовта към футбола от дядо си - покойният вратар на ЦСКА Йордан Филипов. Андрей започва да тренира в школата на "червените" с набор 1988. Родителите му обаче започват работа в Кипър и младият футболист се мести в школата на Омония (Никозия). През 2005-а семейството се озовава в Италия. Тъй като Андрей няма разрешително за работа, пропуска цяла година. Младежът не си губи времето и се записва като студент. През това време поддържа формата си в аматьорския Кастеларанo от Серия "D". Забелязан е от скаутите на Болоня и на 13 юли 2007 подписва договор с клуба. Играе предимно за "Б" отбора, след което е преотстъпван в Джулианова и Джакомензе. От миналата година е част от третодивизионния Лумезане. /БЛИЦ