Сръбският агент Деян Велкович даде показания в прокуратурата с цел намаляване на присъдата си и така започнаха да излизат имената на замесените в огромния корупционен скандал в белгийския футбол.

Според Het nieuwsblad.be първото замесено име е шокиращо. Става въпрос за бившия национален селекционер Жорж Леекенс, обвинен, че е "взел плик с пари за да се случи трансферът на нападателя от Северна Македония Иван Тричковски" в Брюж. Тричковски игра в белгийския гранд от 2012 до 2014 година, записвайки 19 мача и 1 гол, като е пращан под наем и в друг елитен тим Ваасланд-Беверен.

"Става дума за сума от порядъка 5-10 хиляди евро", е посочил Велкович, но Леекенс е отрекъл чрез адвоката си.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В Белгия Леекенс е известен като човекът, създал програмата, от която излязоха Кевин де Бройне, Ян Фертонген, Томас Вермален, Тибо Куртоа, Ромелу Лукаку, Еден Азар и много други от това талантливо поколение. След края на работата си в Белгийската футболна федерация Леекенс отиде в Унгария и оглави националния отбор, но си тръгна след една година след обяснение, че не може да се промени манталитета на местните.

Друг замесен е бившият мениджър на Андерлехт Херман Ван Холсбек, който е предпочитал да прави трансфери чрез приятеля си Моги Баят - иранско-френски бизнесмен, като например този на сръбския мениджър Александър Митрович. Ван Холсбек прибира 121 хиляди евро, два часовника "Ролекс", както и скъпи ризи, които са с персонализирани инкрустирани инициали HVH (Херман Ван Холсбек). Всичко това е за няколко сделки, които се разследват.

"Ще се защитавам в съда. Нямам какво повече да кажа за това", коментира лаконично Ван Холсбек, чийто адвокат Даниел Спрейтелс ще оспорва фактите.