Днешният ден се оказва изключително интересен от гледна точка на футболната програма в Европа, тъй като предлага три много интересни градски дербита и сблъсък на два от най-титулуваните италиански отбори.
 
Дънди – Селтик
 
Днес от 14:30 часа
„Денс Парк“
Съдия: Джон Бийтън
 
Има и „българско дерби“ в петия кръг на шотландската ФА Къп. Костадин Гаджалов и ФК Дънди приемат Александър Тонев и Селтик. Мениджърът на „детелините“ Рони Дейла има само един проблем. Чарли Мългрю пропуска мача заради контузия на коляното. Стюърт Армстронг и Гари Маккей Стивън се завръщат след лечение на травма. Александър Тонев вече изтърпя наказанието си за расизъм. Наставникът на домакините Пол Хартли, който в четвъртък отпразнува една година начело на тима, също има проблем с контузиите на Харкинс и Томсън. Пол Макгин обаче се завръща в игра.
 
 
Тотнъм – Арсенал
 
Днес от 14:45 часа
„Уайт Харт Лейн“
Съдия: Мартин Аткинсън
 
Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино няма проблем с контузени играчи и може да разчита на всичките си футболисти за дербито на Северен Лондон. Освен това Набил Бенталеб се завърна след участие в Купата на Африканските нации. Арсен Венгер обаче продължава да се бори с кадрови проблеми. Алексис Санчес е контузен и до последно участието му в мача е под въпрос. Твърдо аут са Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джак Уилшир, Микел Артета, Абу Диаби и Матийо Дебюши. Дани Уелбек обаче се завръща след лечение на контузия.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Тотнъм: Льорис, Уокър, Фасио, Вертонген, Роуз, Мейсън, Бенталеб, Ламела, Дембеле, Ериксен, Кейн
Арсенал: Оспина, Белерин, Мертезакер, Кошчелни, Монреал, Коклен, Рамзи, Уолкът, Касорла, Йозил, Жиру
 
 
Атлетико (Мадрид) – Реал (Мадрид)
 
Днес от 17:00 часа
„Висенте Калдерон“
Съдия: Давид Фернандес Борбалан
 
Треньорът на домакините Диего Симеоне няма никакви проблеми със състава си за дербито. Той има на своя страна и натрупаното самочувствие в последните мачове с Реал (Мадрид). Атлетико победи градския съперник за Суперкупата на Испания, елиминира го от Кралската купа и го победи като гост през есента. Успех в днешния сблъсък ще позволи на „дюшекчиите“ да се доближат на четири точки от Реал (Мадрид) и да сгъстят челото на класирането. Карло Анчелоти има доста проблеми в състава си. Хамес Родригес, Серхио Рамос, Лука Модрич и Пепе пропускат мача заради контузии, а Марсело е наказан.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Атлетико (Мадрид): Моя, Хуанфран, Годин, Миранда, Сикейра, Коке, Габи, Тиаго, Арда Туран, Манджукич, Гризман
Реал (Мадрид): Касияс, Карвахал, Варан, Начо, Коентрао, Кедира, Кроос, Иско, Бейл, Бензема, Роналдо
 
 
Евертън – Ливърпул
 
Днес от 19:30 часа
„Гудисън Парк“
Съдия: Антъни Тейлър
 
Мениджърът на Евертън Роберто Мартинес до последно ще се надява, че Джеймс Макарти ще може да вземе участие в дербито, което може да се окаже дебют за Аарън Ленън за „карамелите“. Тим Хауърд, Лиън Осмън, Стивън Пиенаар и Тони Хибърт със сигурност пропускат мача. Брендън Роджърс пък трябва да реши дали Даниел Стъридж е готов за титуляр, след като до скоро лекуваше тежка контузия, която го извади от игра за пет месеца. Под въпрос е участието на Лукас Лейва, Лазар Маркович и Адам Лалана.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Евертън: Роблес, Коулман, Стоунс, Джагиелка, Бейнс, Бешич, Бари, Мираляс, Нейсмит, Баркли, Лукаку
Ливърпул: Миньол, Джан, Шкъртел, Сако, Джерард, Лукас, Хендерсън, Морено, Маркович, Коутиньо, Стърлинг
 
  
Ювентус – Милан
 
Днес от 21:45 часа
„Ювентус Стейдиъм“
Съдия: Антонио Дамато
 
Ювентус приема Милан в мач, който преди година определяше шампиона на Италия. Сега обаче предлага почти предизвестена победа на „Старата госпожа“. Треньорът на „бианконерите“ Масимилиано Алери трябва да се справи без наказания Стефан Лихтщайдер. Мартин Касерес е под въпрос. Новото попълнение Алесандро Матри също лекува травма. Милан ще бъде без наказаните Фелип Мексес и Матия Дестро. С контузии са Сапата, Де Шилио, Бонера, Мастур, Ел Шаарави, Де Йонг, Агачи, Монтоливо и Абате.
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Ювентус: Буфон, Падоин, Бонучи, Киелини, Евра, Погба, Пирло, Маркизио, Видал, Тевес, Мората
Милан: Диего Лопес, Рами, Алекс, Палета, Антонели, Поли, Есиен, Мунтари, Черчи, Менез, Бонавентура