Футболист №1 на България при жените за 2023 г. – Евдокия Попадинова, бе официално представена като ново попълнение на австралийския Бризбейн Роар.

27-годишната нападателка се присъединява към клуба от италианския Лацио, където през миналия сезон се отчете с 4 гола в 14 мача. 

Попадинова, която шест пъти е Футболист на годината при жените в България, дебютира в националния отбор на страната ни едва на 16 години през 2013 г.

Тя има богат опит, след като до момента е играла за Спортика Благоевград, Лондон Бийс, Олборг БК в датската Суперлига, както и за Наполи, Сасуало и Лацио в Италия.

„Изключително съм развълнувана да играя в Австралия“, каза Попадинова след представянето си: „Това беше огромна моя мечта от доста време и съм много благодарна за тази възможност. Следях лигата през последните години и нямам търпение да изляза на терена и да представя Бризбейн Роар“.  

Евдокия Попадинова ще се срещне с новите си съотборнички през септември, когато започва предсезонната подготовка на Бризбейн Роар.