Футболист едва не умря по време на мача от румънското първенство между Политехника(Яш) и Университатя (Крайова). Срещата от 14 кръг завърши с класическа победа с 3:0 за гостите от Крайова. Помощник-треньор на Университатя е Валентин Илиев, а бившият национал Радослав Димитров беше извън групата за срещата.

В 10-ата минута на двубоя, при резултат 0:0, 18-годишният нападател на гостите Валентин Михайла овладя топката в половината на отбора си, когато получи ужасяващ удар в гърлото от Лауренциу Рус, който едва не счупи гръкляна му. 33-годишният халф получи директен червен картон от съдията Андрей Кивулете.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Лекарските екипи и екипът на спешна помощ на стадиона веднага се притекоха на помощ на Михайла, който беше натоварен на линейка и откаран в болница. Вратът му беше обездвижен с медицинска яка. Камерите показаха как швейцарският швейцарският халф на Университатя Иван Мартич е коленичил на терена и се моли, докато от сълзите му текат сълзи.

Тимът от Крайова спечели с голове на Александру Матею (47 минута), Александру Митрица и Елвир Колич. За отбора, воден от Девис Манджа и Валентин Илиев, това беше осми пореден мач без загуба във всички турнири (шест за първенство) и трета поредна победа. Университатя е на второ място с 25 точки, на една зад лидера ЧФР Клуж, който има мач по-малко. Петата поредна загуба на Политехника в шампионата прати тима от Яш на 11-о място с 14 точки.