21-годишният австралийски талант Джош Кавало излезе пред цял свят и обяви, че е гей. Той е първият действащ професионален футболист, който открито признава своите сексуални наклонности.

Кавало, който играе за Аделаида Юнайтед, обяви това във видео послание, което за часове се превърна в едно от най-споделяните в социалните мрежи.

„Аз съм футболист и съм гей. Всичко, което искам да направя, е да играя футбол и да ме третират еднакво. Омръзна ми да се опитвам да се представям по най-добрия начин и да живея този двоен живот, това е изтощително.

Мислех, че хората ще мислят за мен по различен начин, когато разберат. Ще започнат да се отнасят с мен по различен начин. Те ще започнат да говорят лоши неща за мен или да ми се подиграват. Но това не е така. Ако не друго, сега ще спечеля повече уважение от хората", сподели през сълзи Кавало.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Боря се със сексуалността си вече повече от шест години и се радвам, че мога да сложа край на това. За хората, които ме познават лично, искам да знаете, че докато растях, винаги изпитвах нужда да се крия, защото ме беше срам.

Срам, че никога няма да мога да правя това, което обичам, и да бъда гей в същото време. Да крия кой съм наистина, да преследвам мечтата, която винаги съм мечтал като дете - да играя футбол и да бъда третиран еднакво. Усещах, че това никога няма да стане реалност.

Като гей - футболист трябваше да се науча да крия чувствата си, за да се впиша в модела за професионален футболист. Да израснеш като гей и да играеш футбол бяха просто два свята, които не са се пресичали преди. Живях живота си, предполагайки, че това е тема, за която никога не се говори", добави австралийският национал.

Младият футболист веднага получи подкрепа от големи спортни звезди и клубове.