Халфът на Кардиф Арон Гунарсон няма славата на симулант и на футболист, който се хвърля на терена при най-малкия контакт с противник. Покажа му обаче вана пълна с бира и 30-годишният исландски национал ще се гмурне напред с главата.

Причината за това е популярната бирена спа процедура, а самият той притежава собствена такава в родната си Исландия. Интересното, че пенливата кехлибарена течност е била забранена на северния остров до 1989 г. Сега, 30 години по-късно, исландците са открити всякакви начини, за използването на бирата като лечебно средство.

Според рекламата на бирения спа център напитката помага за подсилване на имунната система, както и за подобряване на кожата, косата и ноктите. Посетителите се окуражават да опитат от бирата, преди да се потопят в нея.

Спа центърът, в който Гунарсон от 2017 година притежава 10% от собствеността, е част от исландска микропивоварна от село Арскогссандур. Според посетителите на популярния туристически сайт „TripAdvisor“ комплексът е получил 55 положителни рейтинги с пет звезди.