Бившият германски национал и защитник на Сток Сити Роберт Хут предизвика възмущение с участието си в порнографска анкета. Футболната асоциация на Англия (ФА) ще проведе разследване срещу 30-годишния футболист и дори може да му наложи сериозно наказание.

Участвалият на Мондиал 2006 в Германия с екипа на Бундестима Хут коментирал провокативни снимки в социалната мрежа „Туитър”, публикувани от акаунт с името „CockornoCock“ (в превод: Пенис или не пенис). На този профил различни потребители показвали снимки, сред които и порногрофски, след което други предполагали от какъв пол са лицата на въпросните фотоси. Отговорите също се публикували, а Хут коментирал през официалния си профил в мрежата.

Голяма част от потребителите в „Туитър” са възмутени, тъй като с така наречената пенис анкета се правело сексуална дискриминация. Други потребители пък смятат, че допитването е безобидно и разследването на ФА спрямо Хут е преувеличено. Самият футболист вече поднесе извиненията си за участието си в анкетата, но въпреки това той може да си навлече сериозна глоба.

От ФА са особено стриктни, когато става въпрос за каквито и да е било дискриминации. През октомври миналата година бившият английски национал Рио Фърдинанд от КПР бе наказан за 3 мача и глобен с 32 000 евро за обида на жена чрез социалните мрежи.