Защитникът на бразилския клуб Бангу Селсиньо бе наказан с лишаване от състезателни права за 6 срещи заради непозволено влизане на терена и предотвратяване на сигурен гол след избиване на топката от голлинията.

Действията на въпросния футболист се развили по време на мач срещу Дюк де Кашияс от първенството на бразилския щат Рио де Жанейро. Селсиньо лежал зад вратата, където лекар ум оказвал медицинска помощ заради мускулен проблем, но болката не била особено силна, тъй като следял какво се случва на терена. В това време вратарят на Бангу Жетулио Варгас тръгнал да дриблира с топката, но я загубил и нападателят Чарлс Чад вече се виждал голмайстор пред опразнената врата, когато Селсиньо скочил на крака и се втурнал на терена, изчиствайки топката с фамозен плонж с глава.

Защитникът получил червен картон, а съдията назначил непряксвободен удар в наказателното поле, след който не се стигнало до гол и мачът завършил 2:2. Така Бангу спечелил едва втората си точка след старта на новата фаза от щатското първенство - Таса Рио. Инцидентът е описан подробно в доклада на съдията, вследствие на който дисциплинарната комисия на щатската федерация призна играча за виновен и го наказа за 6 мача.