Английският национал Аарън Рамсдейл се присъедини към Саутхемптън с трансфер от Арсенал за 18 млн. паунда плюс още 8 млн. под формата на бонуси.

Вратарят, който през миналия сезон загуби титулярното си място при „артилеристите“ след идването на Давид Рая, привлече вниманието при подписването на договора си със „светците“. 26-годишният футболист бе с костюм на великана Хагрид от поредицата за „Хари Потър“.

„Ти си светец, Аарън", написаха от клуба, перифразирайки култовата реплика на Хагрид от първата книга, когато разкрива пред главния герой Хари, че той всъщност е вълшебник.

Шоуто с костюма на Рамсдейл обаче има предистория. В края на миналата кампания той се появи по същия начин на трибуните на „Уембли“, за да подкрепи своя приятел от Саутхемптън Дейвид Брукс във финалния плейоф за влизане във Висшата лига срещу Лийдс. Тогава вратарят разкри, че това е традиция между неговите най-близки футболни авери. Любопитното е, че всеки път, когато някой от групата направи това за приятеля си на терена, неговият отбор винаги побеждава. Явно сега в Саутхемптън се надяват тази традиция да се пренесе и при тях.

Самият Рамсдейл призна, че трансферът при новаците във Висшата лига му е върнал усмивката.

„Напълно съм доволен. Мениджърът (Ръсел Мартин – б.а.) има толкова много ентусиазъм, че няма как да не го пренесе и върху мен. Никога не съм го срещал преди, но той ме накара да се чувствам висок около осем фута (2,43 метра). Връщайки се на южното крайбрежие, за мен и моето семейство ще бъде по-лесно, усещам, че мога да успея. Очаквам с нетърпение този сезон. Да се върна към това, което правя най-добре и да имам голяма усмивка на лицето си“, каза Рамсдейл.