Бившият младежки национал на Холандия и настоящ халф на НЕК Наймеген Евандер Сно получи сърдечен арест в 34-ата минута при загубата на тима си с 1:5 като гост на Фейенорд.
 
25-годишният Сно обаче е успял да дойде в съзнание и да напусне сам терена след успешно прилагане на дефибрилатор при медицинската помощ на игрището.
 
“Евандер получи сърдечен арест след удар по имплантирания му дефибрилатор. Когато дойде в съзнание, той беше много уплашен и това си личеше по изражението му. Сно беше транспортиран в болница, тъй като употребата на дефибрилатора причини аритмия и той ще остане под наблюдение през нощта”, заяви лекарят на Фейенорд Каспер ван Айк.
 
Евандер Сно има имплантиран дефибрилатор, след като през 2010 г. получи сърдечен арест по време на мач на резервния тим на Аякс. Тогава той беше приведен в съзнание с употребата на външен дефибрилатор.
 
25-годишният бивш младежки национал на холандия стартира професионалната си кариера във Фейенорд, а след това игра за НАК Бреда, Селтик, Аякс, Бристъл Сити и Валвайк.