Бившият вратар на Бристол Сити и националния отбор на Сиера Леоне Алхаджи Сесей беше осъден на 10 години затвор за изнасилване и два опита за изнасилване.

22-годишният младеж флиртувал с жертвите си в нощни клубове, а след това ги насилвал в тоалетните. Сесей беше арестуван през юли 2019 година, когато едно от момичетата успява да се измъкне и да привлече вниманието на охраната, която арестува вратаря. 

Кадри от охранителните камери също доказват присъствието му в женската тоалетна, което не му остави шансове да се измъкне.

Съдията определи национале на Сиера Леоне като "сексуален хищник, който е нанесъл значителни физически и сексуални вреди на жертвите си".

'Искам да изразя възхищението си към тези момичета, които проявиха невероятна смелост и дадоха решаващи показания по делото. Те подкрепиха усилията ни и тези на разследващите, с което помогнаха да изправим този човек пред съда. Искам да се обърна и към всички други, които са преживели подобен тормоз, но не са съобщили. Потърсете полицията. Ще бъдете изслушани с нужното уважение. Ако не искате с полицията, говорете с друг, защото е важно да знаем, че лошите неща се случват", обяви съдията при произнасянето на присъдата.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)