Съдиите нямат лесна работа, но понякога наистина правят необичайни и странни отсъждания. Такъв в случаят с изгонването на защитника на Порто Данило в мача срещу Морейрензе (0:1) от турнира за Купата на Португалия тази седмица. Бранителят изля гнева си и не спира да се оплаква от това според него "позорно" и "отвратително" решение на рефера.

25-годишният футболист е възмутен от решението на съдията Луис Годиньо, който в 79-ата минута на срещата първо го настъпва и блъска, тичайки назад, а след го гони с втори жълт и съответно червен картон. От видеото за тази ситуация се вижда, че Данило се опитва да запази равновесие и леко се допира до съдията, за който обаче явно това е някакъв вид атака. Годиньо не се колебае нито за секунда и бърка в джобчето си за картони и гони Данило, а в крайна сметка „драконите” губят срещата.

„Гледах го 100 пъти. Честно казано, не разбирам защо господинът ми показа червен картон тук. Виждал съм много луди решения във футбола, но без съмнение това е най-позорното и отвратително такова”, написа Данило на профила си в една от социалните мрежи, публикувайки видео от ситуацията.