Защитникът на мексиканския Чивас Ектор Рейносо се изплюл в лицето на аржентинския нападател на чилийския Евертон Себастиан Пенко, заплашвайки го със зараза от Свински грип, твърдят аржентинските медии.

Случката била показана многократно по южноамериканските тв канали. Инцидентът се случил в Чили по време на мача от Копа Либертадорес, който завърши 1:1. След фаул на терена възникнал спор между играчите, Рейносо се приближил към Пенко, изкашлял се и след като събрал слюнка, се изплюл в лицето на съперника.

"Заразих те със Свински грип, сега вече си болен от него", заявил мексиканецът на аржентинския си опонент. Според медицинските изследвания Пенко не е болен от опасната болест.

Съдията на мача Ектор Балдиси от Аржентина обяви, че не е видял инцидента.
"Естествено, че не бях прав, но в хода на мача ми е трудно да се контролирам. Тогава ми дойде на ум, че в момента нас мексиканците навсякъде в чужбина ни гледат като прокажени", разкри след мача Рейносо.

Вчера Колумбия забрани на мексиканските отбори да провеждат домакинските си срещи от 1/8-финалите на турнира на територията на страната заради заплахата от Свински грип. В Мексико заради заплахата от епидемия футболните мачове се играят без зрители. При пусти трибуни се провеждат 176 мача от четирите дивизии на държавното първенство./БЛИЦ