Двама братовчеди, които са част от школата на Барселона, записаха имената си в историята на Ла Масия в рамките на няколко минути. Тони Фернандес и Гийермо Фернандес отбелязаха първите си голове за втория отбор - Барса Атлетик при успеха с 3:0 над Оуренсе.  

Любопитното е, че само с четири минути разлика помежду си те вече са първият и вторият най-млад голмайстор в цялата история на тима.

В 41-ата минута на мача Тони Фернандес получи пас от Уреня и вкара един от головете на сезона. Той го направи на 16 години, 1 месец и 23 дни, счупвайки рекорда на Боян Къркич, който обаче бързо слезе от второ на трето място.

В 45-ата минута Тони асистира на Гийермо, който също вкара красив гол за 3:0. Той го направи на 16 години, 2 месеца и 21 дни, като по този начин постави името си точно след братовчед си. Рекордът на Къркич бе от 2006 г., когато вкара гол при поражението от Бенидорм на възраст 16 години, 2 месеца и 29 дни.

Втори до вчера в тази класация бе Марк Бернал, който през миналия сезон вкара два гола на 16 години, 4 месеца и 27 дни. 

Топ 5 в тази класация затваря самият Лионел Меси, който на 5 септември 2004 г. отбелязва гол при поражение от Жирона (1:2) на Миниестади. Сега Боян, Марк Бернал и Меси вече са зад двама братовчеди - Тони и Гий Фернандес, които създадоха история заедно.