Футболистите на бразилския Гояш и техният треньор Емерсон Леао се сбиха с радио репортери след равенството с 2:2 като гост на Витория в мач от бразилското първенство.
 
Фотографиите след мача показаха как бившият национален вратар и селекционер на Бразилия Леао е изведен с полиция от стадион “Барадао” в Салвадор. Според информацията на медиите той е бил отведен до участъка, където заедно с нападателя Рафаел Моура са били разпитани.
 
Неприятностите започнали след края на мача, в който Витория стигна до изравнително попадение в 89-ата минута. Леао, който бе начело на Бразилия в периода 2000-2001 г. и бе на вратата на “селесао” на световните първенства през 1974 и 1978 г., се отправи директно към съдията, настоявайки че попадението било от засада.
 
Радио репортерите край тъчлинията опитаха да излъчат в ефир разговора между треньора и рефера. Това обаче доведе до сбиване, в което участваха и няколко играчи на Гояш. Телевизионните кадри показаха как журналист е повален на земята от футболист.
 
Репортерите край терена са традиционно явление в Бразилия. Те взимат интервюта от играчите преди и след мача или когато са изгонените. Журналистите дори навлизат на терена, когато има има мелета.
 
Емерсон Леао е известен с буйния си темперамент. В момента 61-годишният специалист е начело на 17-ия бразилски клуб в треньорската си кариера./БЛИЦ