ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Селекционерът на австрийския национален отбор Ралф Рангник обяви, че трима от футболистите на Рапид (Виена) - Марко Грул, Гуидо Бургщалер и Никлас Хедъл, не са повикани за предстоящите контроли със Словакия и Турция заради хомофобски скандирания след победата с 3:0 над Аустрия (Виена) на 25 февруари.

"Отборът защитава диаметрално противоположни ценности на тези, показани от играчите. Те трябва да се справят с този проблем и да разберат какво означава, когато хората биват дискриминирани по този начин. Няма да толерирам това в моя отбор“, коментира на пресконференцията си Ралф Рангник.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед добави, че Грул, Бургщалер и Хедъл не са изгубили завинаги мястото си в националния отбор и може да се върнат в състава за Евро 2024. 

Тримата обаче бяха наказани от Бундеслигата в Австрия за по няколко мача заради участието си в инцидента. Наказания получиха още изпълнителният директор на Рапид Щефен Хофман, както и помощник-треньорът Щефан Куловиц. Всички те трябва да вземат и участие в лекция за борба с различните форми на дискриминация.

Австрия е в група "D" на европейското първенство в Германия през лятото, заедно с Франция, Нидерландия и победителят от плейоф "А" – Уелс, Финландия, Полша или Естония. 

Контролата със Словакия е на 23 март, а с Турция три дни по-късно. Преди Евро 2024 австрийците ще играят още със Сърбия и Швейцария.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!