Футболистите на Ботев (Пловдив) Точукву Нади и Уме Емануел стартираха с победа участието си на световното първенство за младежи до 20 години, което се провежда в Аржентина. Това стана факт след успеха на Нигерия с 2:1 над Доминиканската република в мач от група „D“. Нади започна като титуляр за „суперорлите“ и остана на терена до добавеното време, когато беше заменен от Ибрахим Абдулахи. Емануел беше резерва, но в 54-ата минута се появи в игра на мястото на Салим Навал.

Доминиканците, които за първи път участват на световно първенство на каквото и да е ниво, откриха резултата в 23-ата минута, когато капитанът Едисон Аскона беше точен от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Бенджамин Фредерик срещу Гийермо Де Пено. Осем минути по-късно Нигерия изравни чрез автогол на Де Пено. „Суперорлите“ стигнаха до обрата в 71-ата минута, когато Самсон Лавал се възползва от лошо връщане на Исраел Боутрайт към вратаря Ксавиер Валдес.

В другия мач от групата Италия победи Бразилия с 3:2 след силно представяне на Чезаре Казадей. 20-годишният халф, който играе за Рединг под наем от Челси, първо асистира за попадението на Матео Прати в 11-ата минута. След това Казадей реализира два гола. Първо се разписа в 28-ата минута, а седем минути по-късно беше точен от дузпа, която сам си спечели. Бразилия направи много силно второ полувреме, в което вкара две попадения и беше близо до равенството.

В самото начало на втората част италианският вратар Себастиан Деспланчес спаси опасен удар на „селесао“. Той обаче не спря головите изстрели на Маркос Леонардо, който се разписа в 72-ата и 87-ата минути. За първи път от шампионата в Канада през 2007 г., когато отстъпи на Испания с 2:4, Бразилия получи повече от два гола в рамките на един мач от световно първенство за младежи до 20 години.

На 24 май (сряда) от 21:00 часа българско време Италия играе срещу Нигерия, а три часа по-късно Бразилия среща Доминиканската република.