Футболистите на Манчестър Сити и Челси Фил Фодън и Коул Палмър прибавиха индивидуални награди в своите визитки. Първият беше избран за най-добър играч на "Професионалната асоциация на футболистите“ в Англия, докато полузащитникът на "сините" от Лондон спечели приза за най-добър млад състезател. По този начин двамата англичани постигнаха нещо, което беше за последно постигнато през 2009-2010 г. Тогава Уейн Руни и Джеймс Милнър бяха наградените.

Асът на шампионите Фодън изпревари в анкетата съотборниците си Ерлинг Халанд, който спечели миналата година, както и европейския шампион Родри. През миналия сезон британския футболист вкара 19 гола в 35 мача, а "гражданите" спечелиха историческа четвърта поредна титла на Англия. Освен това Фодън едва на 23 години стана най-младият играч, който печели титлата шест пъти.

Коул Палмър от своя страна се отчете с 22 гола в 34 мача по време на първия си сезон с екипа на Челси. Това му донесе и място в селекцията на страната му за Европейското първенство в Германия. Там 22-годишният беше "златната" резерва на тогавашния наставник на "трите лъва" Гарет Саутгейт, отбелязвайки попадение във финала срещу Испания, но в крайна сметка то се оказа недостатъчно да се спре "Ла Фурия" по пътя им към четвърта титла от надпреварата на Стария континент.