Мачовете в гръцката Суперлига през този уикенд може да не се проведат заради стачка на футболистите, които са недоволни от нарастващия брой насилие по трибуните.
 
Синдикатът на играчите още във вторник обяви готовността си за стачни действия. Той получи подкрепа от 10 от 16-те тима в гръцкия елит, както и от ФИФПро – световната асоциация на футболистите.
 
Насилието на и около стадионите е постоянен проблем за властите в страната през този сезон. Двата местни гранда Олимпиакос и Панатинайкос получиха наказания заради феновете си, които участваха в сбивания с полицията и нападения над футболисти.
 
Гърция бе шокирана на 19 февруари, когато хиляди фенове нахлуха на терена при победата на Олимпиакос с 2:1 над Панатинайкос и донесе на тима от Пирея 10 точки аванс пред големия съперник 7 кръга преди края.
 
Феновете на “червено-белите” удряха и ритаха гостуващите играчи. Освен това се сбиха с полицаите. Това бе четвъртото нахлуване на терена по време на мач през този сезон.
 
Атаки имаше и срещу офисите на гръцката Суперлига, както и срещу дома на играча на Олимпиакос Василис Торосидис. Панатинайкос нае бодигардове за част от своите играчи. Нападателят на “детелините” Джибрил Сисе заяви, че си тръгва през лятото заради расизма на феновете в Гърция./БЛИЦ