Легендарният португалски футболист Пауло Футре беше приет по спешност в болница. Той се е почувствал зле по време на погребението на майка си и е хоспитализиран със съмнение за сърдечно-съдов проблем.

56-годишният бивш флангови футболист първо е наставен в клиниката „Барейро“, а след това е преместен в болница „Санта Мария“. Футре е поставен на системи, а според собствените му думи възстановяването му върви нормално.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

Пауло Футре през кариерата си е играл за Спортинг (Лисабон), Порто, Атлетико (Мадрид), Бенфика, Олимпик (Марсилия), Милан, Уест Хям и др.

С Порто става двукратен шампион на Португалия, два пъти печели суперкупата на страната, а през 1987 г. триумфира и с КЕШ. Като играч на Атлетико (Мадрид) става двукратен носител на Кралската купа, а с Бенфика печели купата на Португалия. С екипа на Милан става шампион на Италия. През 1987 г. заема второ място в класацията за „Златната топка“,когато победител става Рууд Гулит. Футре има 41 мача и шест гола за националния отбор на Португалия.

След като прекрати кариерата си през 1998 г. в японския Йокохама Флюгелс, Паоло Футре в периода 2000-03 г. беше спортен директор на Атлетико (Мадрид). След това имаше собствен бизнес, свързан с недвижими имоти. През 2011 г. беше част от екипа на Диаш Ферейра, който се бореше за президентския пост на Спортинг (Лисабон).

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК