Румънската футболна легенда Дан Петреску се е заразил с коронавирус, пишат медиите на север от Дунав.

Според информациите, 52-годишният бивш футболист на Стяуа, Дженоа, Челси и Саутхемптън ще бъде приет в болница, където ще престои поне две денонощия.

В момента Петреску е треньор на шампиона ЧФР Клуж, където в последните дни се оказаха много заразени с COVID-19. Бившият румънски национал е 11-ият случай в клуба.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Счита се, че всички са се заразили в самолета, с който отборът е пътувал от Клуж за Букурещ за мач със Стяуа. Свидетел твърди, че футболистите от отбора видимо са неглижирали мерките срещу коронавируса. Срещата в румънската столица беше отложена.

Заразени са играчите Адриан Паун, Гжегож Сандомиерски, Дамян Джокович, Кристи Маня и Ласина Траоре. Освен Петреску от спортно-техническия щаб с положителни тестове са асистентът Костин Куреля, треньорът на вратарите Кристиан Молдован, кондиционните специалисти Богдан Алдя и Кристиан Драгота, както и физиотерапевтът Раду Парля.

Заради все по-големият брой на заразени с коронавирус в румънския футбол се чуват призиви за прекратяване на първенството. Ако това се случи, най-вероятно ще се направи служебно класиране, тъй като отборите не са изиграли еднакъв брой мачове. Изчислението ще бъде направено на базата на спечелени точки спрямо проведените срещи. Това ще донесе нова титла на ЧФР Клуж, въпреки че в момента лидер е Университатя (Крайова) с четири точки аванс и мач повече.