Английската футболна легенда Кени Сансъм се бори за живота си, след като е бил пребит в пиянски бой, информира „Сън“. 61-годишният бивш ляв бек на Арсенал е ударил лошо главата си, когато в мелето е паднал на земята. Сансъм от годни води борба с алкохолната си зависимост.

Въпреки тежкото си състояние, бившият футболист е успял да даде показания пред полицията, която е започнала издирването на останалите участници в сбиването. В болницата той е под постоянните грижи на лекарите и близките си.

Winbet - победата е на един клик разстояние! (18+)

Кени Сансъм от години има здравословни проблеми, свързани с пристрастеноста му към спиртните напитки. Именно алкохолизма е причината той да прекрати кариерата си през 90-те години, а освен това предизвика проблеми в брака му и в един момент остана бездомен. В един момент бившият футболист имаше психически проблеми и заради депресията беше пред самоубийство.

Сансъм има 394 мача за Арсенал в периода между 1980 ии 1988 г. Освен това е играл за Нюкасъл, КПР, Ковънтри, Евертън и Уотфорд. Той има 86 мача за националния отбор на Англия и дължи години държеше рекорда за ляв бек с най-много изяви за „трите лъва“, но постижението му беше подобрено от Ашли Коул.