Половинката на борещия се с Амиотрофична латерална склероза бивш холандски национал Фернандо Риксен - Вероника направи интересни и важни признания за  битката му с болестта и най-вече за датата 28 юни. Тогава футболистът ще организира прощално парти за близки и приятели, на което ще събира пари за благотворителната си фондация за битка с АЛС.

Куп световни медии написаха, че след събитието Риксен ще се подложи на евтаназия, което оказва се, не е точно така и той просто не е разбран добре с думите - "Готвя нещо специално за 28 юни. Елате, това ще е последната ми вечер. Нека я направим специална!

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Цялата се разтреперих, когато прочетох, че е решил да се подложи на евтаназия. Много хора ме питаха - Защо му позволи? Как можа? Истината е, че прощалната му вечер е последната му публична поява. Вече му е трудно да стои сред хора в болничната стая и решихме да съберем всички за последно. Просто думите му бяха разтълкувано погрешно. И аз бях шокирана, но повече ме заболя от някои коментари. Имаше такива, които написаха "хубаво си решил, това не е живот". Да трудно му е, но той ще живее, докато може. В същия ден му казах, че никога няма да дам разрешение за това", обясни г-жа Риксен пред руския matchtv.ru.

Припомняме, че бившият футболист се бори с болестта от 2013 година, а лекари са му казали, че ще умре още през 2015-а.