Старши треньорът на националния отбор на Република Ирландия по футбол за жени Вера Пау заяви, че е била изнасилена през 1986 година от „виден футболен функционер“ и обвини още двама други мъже за същото, когато е била състезателка в Нидерландия.

59-годишната в момента Пау направи твърденията пред авторитетния нидерландски вестник NRC и в изявление, публикувано в социалната мрежа Туитър. Въпросният функционер не беше посочен в изявлението на треньорката.

„Дори най-близките ми не знаеха за изнасилването, което преживят от виден футболен служител, когато бях млад играч“, написа Вера Пау. „По-късно на два пъти бях сексуално насилвана от двама други мъже. Всички трима бяха служители в нидерландския футбол по времето на инцидентите“, разказа още Пау.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

По информация на NRC изнасилването се е случило в дома на Пау през 1986 година.

В писмена реакция, публикувана на официалния сайт на нидерландската футболна асоциация, се казва, че „изключително шокирани“ от преживяното от Вера Пау, което тя е споделила през миналата година и е започнало независимо разследване.

Според нидерландската асоциация, разследването е показало, че е бил необходим различен подход по няколко теми, като изразяват подкрепата си към треньорката.