Бившият защитник на Манчестър Сити Еляким Мангала е един от петимата от Валенсия, които са дали положителни проби за коронавирус. В неделя сутринта бе обявено, че съотборникът му Езекиел Гарай е първият футболист в Примера дивисион с COVID-19. 

По-късно се появи информация, че общо петима играчи и треньори във Валенсия са поставени в изолация, след като са били заразени с вируса. Освен Гарай и Мангала, с коронавирус е и още един защитник - Хосе Гая, треньорът Франсиско Камараса и лекарят Хулиан Алиага.

Мангала потвърди, че е един от зарaзените. Бившият играч на Манчестър Сити написа следното в социалната мрежа: "Днес разбрах, че съм заразен с коронавирус. Чувствам се добре и нямам никакви симптоми, свързани с вируса. Въпреки това съм затворен в къщата и отделен от семейството си. Научих, че можем да носим вируса, без да имаме симптоми. Ето защо препоръчвам на всички да следвате мерките и да избягвате контакт с други хора, доколкото е възможно, дори и да се чувствате добре."

От Манчестър Сити изпратиха най-добрите си пожелания до бившия си защитник - "Всички в Манчестър Сити ти пожелаваме бързо възстановяване, Еляким".

Както е известно, първенството в Примера дивисион е прекратено поне до 4 април.

ОЩЕ ПО ГОРЕЩАТА ТЕМА!!!