Превърналият се в легенда за Наполи Дрис Мертенс направи изключително любопитно признание от живота си в Неапол. Вече седми сезон той е в клуба от Серия “А” и се чувства отлично.

“На етажа над мен живее една възрастна жена - мисля, че е на 75 години. Всяка сутрин тя ми казва: “Игра добре, браво на теб.” Но ако съм се представил слабо, тя ме пошляпва и аз признавам, че съм можел да се справя по-добре. Това нещо го няма в Белгия”, разказа той пред ТВ канала на Серия “А”.

32-годишният нападател е възхитен от страстта на феновете на Апенините и нарича футбола в Италия “прекрасна болест”.

Winbet - победата е емоция! (18+)

“Хората тук са като заразени с любов към спорта и това е така още от детството до старините им. След седем години тук се чувствам неаполитанец. Имам много приятели, градът е хубав, говоря езика - всичко е перфектно”, доволен е Мертенс.

Местните хора даже му измислиха прякор - Чиро. Нападателят има 114 гола за клуба и е само на един от постижението на Диего Марадона. Мертенс обаче е амбициран да подобри рекорда на Марек Хамшик от 121 попадения. 

“Бих искал да бия неговото постижение. Може би сбърках, след като през годините му давах толкова много асистенции. Когато подобря рекорда, ще му се обадя. Кой вярваше преди седем години, че аз мога да стана най-резултатният футболист в историята на Наполи?”, каза още бившият играч на ПСВ.