Английската футболна асоциация ще разследва петодивизионен мач, след като букмейкъри подадоха сигнал за подозрително големи залози за срещата.

Две букмейкърски къщи спряха приемането на залози за мача в неделя между Грейс Атлетик и Форест Грийн в дивизия Конфърънс, пета дивизия. И двата тима си бяха гарантирали оставането в лигата още преди последния кръг от сезона през уикенда.
 
Голям брой залози, включително един за над 100 паунда, са били направени при коефициент 22:1, че Грейс ще спечели мача, след като губи на почивката. Така и стана, Грейс Атлетик победи с 2:1, след като след първото полувреме изоставаше с 0:1.
 
“Когато има мач без значение в края на сезона, никой не очаква да има сложени пари на него, а ние получихме голям брой залози и то при определено развитие на срещата”, заяви говорителят на “Уилям хил” Греъм Шарп.
 
“Ние спряхме да приемаме залози за този мач още в събота следобед. Интересното е, че още един букмейкър, неизвестен за нас, е сторил същото. Това означава, че и при тях са били направени същите подозрителни залози”, допълни Шарп.
 
ФА разследва друг мач от долните английски дивизии преди два месеца, когато на срещата между Ръшдън енд Даймъндс и Уеймут бяха направени десетократно надвишаващи обикновената норма залози.
 
Тогава Ръшдън победи с 9:0 и това струваше на букмейкърите около 1 милион паунда. Залозите тогава бяха продиктувани от разпространилата се сред феновете информация, че Уеймут се кани за заложи на изключително неопитен отбор./БЛИЦ