Ден преди католическия Великден футболните страсти в Западна Европа са доста нажежени. Днес предстои да се изиграят няколко много интересни мачове в първенствата на Англия, Италия и Германия.
 
Арсенал – Ливърпул
 
Новият кръг във Висшата лига започва със сблъсъка между Ливърпул и Арсенал. И двата тима имат сериозни кадрови проблеми преди мача в Лондон. Мениджърът на „артилеристите“ Арсен Венгер няма да може да разчита на контузените Микел Артета, Алекс Окслейд-Чембърлейн , Матийо Дебюши и Абу Диаби. Дани Уелбек е под въпрос, но се очаква Джак Уилшир да играе. Треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс няма да може да разчита на Стивън Джерард и Мартин Шкъртел, които започват да изтърпяват наказания от три мача. Адам Лалана е под въпрос, но Лукас Лейва е възстановен от контузия на бедрото. Даниел Стъридж и Рахийм Стърлинг също са на линия. Арсенал загуби само един от последните си седем мача с „червените“ (4 победи и 2 равенства), но това поражение беше със смазващото 1:5 на „Анфилд“ преди година.
 
arsenal.jpgАрсенал – Ливърпулliverpul.jpg
 
Днес от 21:45 часа
Лондон, „Емирейтс“
Съдия: Антъни Тейлър
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Арсенал: Оспина, Белерен, Мертезакер, Кошчелни, Гибс, Рамзи, Коклен, Уолкът, Йозил, Санчес, Жиру
Контузени:Артета, Окслейд-Чембърлейн, Дебюши, Диаби
Под въпрос: Уелбек
Наказани: няма
 
Ливърпул: Миньоле, Джан, Туре, Сако, Хендерсън, Алън, Стърлинг, Морено, Лалана, Коутиньо, Стъридж
Контузени: Ибе, Фланаган
Под въпрос: Лалана, Ловрен
Наказани: Джерард, Шкъртел
 
 
Рома – Наполи
 
Рома приема Наполи в изключително интерес мач от 29 кръг на Серия „А“. Двубоят е от значение не само за амбициите на гостите за класиране в зона Шампионска лига, от която изостават на пет точки, но и за бъдещето на треньор на домакините. Бъдещето на Руди Гарсия при „вълците“ е под въпрос заради слабите резултати на тима от началото на годината, довели до изоставане на 14 точки от лидера Ювентус.
 
roma.jpgРома – Наполиnapoli.jpg
 
Днес от 13:30 часа
Рим, „Олимпико“
Съдия: Никола Рицоли
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Рома: Де Санктис, Торосидис, Манолас, Янга-Мбива, Холебас, Пянич, Де Роси, Наинголан, Флоренци, Ляич, Ибарбо
Контузени: Строотман, Кастан, Майкон, Жервиньо, Кейта, Уджан, Тоти
Под въпрос: няма
Наказани: няма
 
Наполи: Андухар, Маджо, Албиол, Кулибали, Гулам, Давид Лопес, Гаргано, Кайехон, Хамшик, Де Гузман, Игуаин
Контузени: Мичу
Под въпрос: няма
Наказани: Инлер
 
 
Борусия (Дортмунд) – Байерн
 
Тимът на Юрген Клоп приема баварците в най-очаквания мач за сезона, въпреки че представянето на „жълто-черните“ ги остави далеч назад зад шампионите в класирането. Сблъсъкът между Борусия (Дортмунд) и Байерн си остава най-интересният в последните години в Бундеслигата. Двата тима дори се изправиха един срещу друг на финала на Шампионската лига през 2013 г., когато на „Уембли“ баварците се поздравиха с успех. Проблемите с контузени играчи пред Юрген Клоп продължават от началото на сезона и днешната среща не прави изключение. Изненадващо в последните дни и Байерн беше атакуван от вълна на травмирани играчи. Като най-сериозна може да се окаже липсата на Давид Алаба, който скъса коленни връзки.
 
bd.jpgБорусия (Дортмунд) – Байернbayern.jpg
 
Днес от 19:30 часа
Дортмунд, „Сигнал Идуна Парк“
Съдия: Кнут Кирхер
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:
Борусия (Дортмунд): Вайденфелер, Папастатопулос, Суботич, Хумелс, Шмелцер, Гюндоган, С. Бендер, Кампъл, Кагава, Ройс, Обамеянг
Контузени: Пишчек, Кирх, Шахин, Гроскройц, Аломерович
Наказани: няма
 
Байерн: Нойер, Рафиня, Боатенг, Бенатия, Бернат, Лам, Шаби Алонсо, Швайнщайгер, Мюлер, Левандовски, Гьотце
Контузени: Алаба, Хави Мартинес, Рибери, Робен, Писаро
Наказани: няма