Защитникът на Италия Джорджо Киелини е обезпокоен от решението на Великобритания да напусне Европейския съюз.

“Brexit (BR - от Великобритания и Exit - изход) шокира всички тази сутрин. Снощи си легнахме и бяхме сигурни, че Великобритания ще остане в Европейския съюз. За съжаление не стана така. Най-голямото притеснение е да не последва ефектът на доминото и други страни-членки също да поискат да напуснат съюза. Жалко, защото тази Европа беше създадена с много усилия, но този резултат е символ на недоволството, което властва из Европа. Трябва да работим заедно за намиране на политическо решение на тези проблеми”, коментира Киелини, който има магистърска степен по икономика от университета в Торино.

„Разбира се, футболистите, които играят във Висшата лига на Англия, могат да имат собствено мнение. Но аз съм израснал във време, когато е нормално всички от Европейския съюз да са заедно. Не искам да говоря на политически теми. Ще кажа само, че винаги е имало чувство за единност и е срамно, че Великобритания нама повече да принадлежи на Европейския съюз“, каза вратарят на Германия Мануел Нойер.

Испанският национал Нолито призна, че не се интересува от политика и няма представа, че Великобритания е гласувала на референдум за излизане от Европейския съюз. На въпрос за Брекзит-а, Нолито каза: "Мисля, че това е някакъв вид танц, но може и да греша. Не е ли танц, който играят в НБА?"

Английският национал Хари Кейн също коментира случилото се: "Ако трябва да съм откровен, не сме много концентрирани върху изхода от референдума, само гледаме новините. Аз мисля върху Европейското, опитваме се да прогресираме и да правим добре нещата. Ще почакаме и ще видим.“