Нова Зеландия победи Норвегия с минималното 1:0 в първия мач от световното първенство по футбол за жени. Хана Уилкинсън отбеляза победното попадение на стадион "Еден Парк" в Оукланд, където преди часове имаше инцидент със стрелба и убити. 

През първото полувреме скандинавките демонстрираха по-офанзивен футбол, докато владението на топката пък бе на страната на новозеландките. До точен удар обаче така и не се стигна. След почивката домакините откриха резултата. Хана Уилкинсън засече с едно докосване подаване в наказателното поле на Джаки Хенд. Нападателката отбеляза третото си попадение на световни първенства.

До края на мача европейките бяха по-активни в преден план. Тува Хансен стреля извън наказателното поле, но Виктория Есън изби топката в напречната греда.

В заключителните минути на срещата възпитаничките на Итка Климкова получиха дузпа след намесата на ВАР за игра с ръка на Тува Хансен. Рия Пърсивъл стреля от бялата точка, но в напречната греда.

Нова Зеландия прeкъсна серия от 15 мачa без победа на световни финали. 

В група "А" са още Швейцария и Филипини.

Другият домакин на световното първенство по футбол за жени - Австралия, също спечели с минималното 1:0 - в Сидни срещу дебютанта Ирландия в среща от група "В". Австралийките достигнаха до успеха с попадение на Стефани Картли в 52-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Мариса Шева срещу Хейли Расо.

В групата са още Нигерия и Канада, които стартират на шампионата утре с двубой помежду си.