Световният футбол се раздели с поредната си футболна легенда. Бившият английски национал Джими Грийвс почина на 81 години. Новината беше разпространена от бившия му клуб Тотнъм. Това е третият голям футболист, който умира през последния месец след Герд Мюлер и Уилфрид ван Мур.

Джими Грийвс е считан за един от най-добрите футболисти в историята на английския футбол. През кариерата си бившият нападател е играл за Челси, Тотнъм, Милан, Уест Хям, Брентфорд, Челмсфорд, Барнет и Уудфорд. За националния отбор на Англия има 44 попадения в 57 мача.

Winbet - победата е емоция! (18+)

С „трите лъва“ Грийвс печели световната титла през 1966 г. Той е титуляр в първите срещи от шампионата, но в групите получава контузия и е изместен от Джеф Хърст.Нападателят е рекордьор на Тотнъм по отбелязани голове за клуба (266), а освен това държи и най-доброто постижение за реализирани попадения в английския футболен елит (357).

Като играч на Милан печели шампионската титла през сезон 1961/62. С Тотнъм по два пъти триумфира с ФА Къп и Чарити шилд, а през 1963 г. завоюва и КНК.

Джими Грийвс се радваше на семеен живот със съпругата си Айрин, с която има четири деца и общо 10 внуци и правнуци.