Футболът се размина с огромна трагедия. Футболистите на бразилския Насионал де Сан Домингос изпаднаха в кома, след като мълния падна на терена. Според информация на телевизия „Глобо“ инцидентът се е случил на 8 март в Санта Китерия, но тогава не е излизала информация за случилото се.

Според очевидци тренировката на тима е започнала в 17:30 часа, а само три минути по-късно всички играчи вече са били в безсъзнание на тревата.

Winbet -  удвои тръпката от играта! (18+)

„Забелязах кратък проблясък и след това всички паднаха. Беше много страшно. Реших, че всички са умрели. Аз не пострадах, тъй като в този момент не бяха на тревата“, разката играчът на тима Елтон Мендонс Боржеа, който допълва, че в момента на инцидента теренът е бил сух и не е валял дъжд.

Няколко футболисти на Насионал са се върнали в съзнание едва след прилагане на сърдечен масаж, който им е направен от очевидци на инцидента. Трима играчи обаче са били настанени в болница. При тях е забелязана частична загуба на двигателната дейност, нарушение на зрителната функция и хематоми.