Футболът в Хърватия върви към завръщане, след като правителството започна да намалява мерките срещу коронавируса. Футболните клубове ще започнат тренировки от следващата седмица. В местното първенство с екипа на Хайдук (Сплит) играе българския национал Кристиан Димитров.

„Да организираме тренировките в момента е малко сложно, тъй като има упражнения, при които играчите трябва да стоят близо един до друг, но трябва да се адаптираме. Тренираме в групи от петима, за да спазваме мерките за социална дистанция, което означава, че играчите трябва да са достатъчно отдалечени един от друг на моменти“, коментира случващото се треньорът на Динамо (Загреб) Игор Йовичевич.

„Ще бъда честен – всички тези упражнения, които те правеха вкъщи по време на изолацията нямат нищо общо с футбола и ще трябва постепенно да ги върнем към най-добро физическо състояние. Нямаме търпение да играем, но фактът е, че проблемът е все още тук. Здравето е на първо място и трябва да спазваме инструкциите на правителството", добави специалистът.