Реал (Мадрид) вече привлече трима нови играчи – Джуд Белингам, Фран Гарсия и Браим Диас, разделяйки се в същото време с Карим Бензема, Мариано Диас, Марко Асенсио и Еден Азар. "Кралете" най-вероятно още днес ще обявят привличането на нападателя Хоселу от Еспаньол, а по време на представянето му във вторник испанските медии очакват да се изясни бъдещето на Килиан Мбапе. Голмайсторът има договор само за още един сезон с ПСЖ и категорично заяви, че остава на "Парк де Пренс" до края на споразумението, но в същото време не желае и да го продължава.

Според вестник "Ас" номерът, който ще вземе Хоселу в Реал, ще предскаже дали има шанс и Мбапе да пристигне на "Сантяго Бернабеу" рано или късно. Към момента свободните номера са 9 и 14. Ако Хоселу вземе 9, според медията Мбапе няма да облече екипа на "белия балет", тъй като е малко вероятно футболист от такъв ранг да играе с №14.

При положение, че Хоселу вземе №14 и деветката остане свободна, Реал си оставя вратичка за закупуване на Килиан Мбапе или друг топ нападател. Преди седмици усилено се спрягаше името на Хари Кейн, но тази операция бе паузирана заради ситуацията около Мбапе.

Не е изключено и Хоселу да е последното ново попълнение на „кралския“ клуб за сезон 2023/24.