Българският защитник Костадин Гаджалов дебютира по отличен начин за новия си отбор ФК Дънди. В мач от 21-ия кръг на шотландската Висша лига воденият от Пол Хартли тим разби с 4:1 Мадъруел, като сънародникът ни блесна със силна игра и асистенция.

Домакините поведоха бързо-бързо в срещата чрез Алекс Харис в 3-ата и Грег Стюърт в 8-ата минута. Гостите намалиха в 19-ата, когато Джон Сътън отбеляза за 1:2. Гол, който се оказа почетен за Мадъруел.

При резултат 2:1 Гаджалов беше близо до отбелязване на гол с глава, след което пък спаси удар на противник, избивайки топката пред голлинията.

Гари Ървайн покачи на 3:1 малко след половин час игра, докато Марк О'Браян си отбеляза автогол в 70-ата за крайното 4:1 в полза на ФК Дънди. Като асистент за последния гол се отличи Костадин Гаджалов, който само преди дни пристигна в Шотландия и треньорът Пол Хартли веднага започна да му гласува доверие.

Освен това Мадъруел игра цяло второ полувреме с човек по-малко след директен червен картон на Нерик Ояма в самия край на първата част.

Благодарение на успеха Дънди вече има 25 точки и е на осмата позиция, на четири от Сейнт Джонстън, който заема последното място преди плейофите, но е и с мач по-малко. Мадъруел е със 17 точки на 10-о място.